Ligia Deca

Ligia Deca – note biografice

Ligia Deca este cercetator in stiinte politice la Universitatea din Luxemburg, avand ca arii de expertiza procesul de Europenizare, politicile publice in invatamantul superior si internationalizarea educatiei. De asemenea, ea colaboreaza si ca expert in politici publice, in cadrul Unitatii Excutive pentru Finantarea Invatamantului Superior, cercetarii, Dezavoltarii si Inovarii (UEFISCDI), unde coordoneaza activitati legate de politicile publice privind internationalizarea educatiei in cadrul proiectului ‘Internationalizare, echitate și management universitar pentru un invatamant superior de calitate (IEMU)’.

Ligia Deca este membra a grupului de experti al Comisiei Europene pe tema ‘Science in Education’ si expert al Consiliului Europei. In plus, Ligia este si co-editor al unui volum de articole de cercetare vizand reformele din invatamantul superior romanesc, ce urmeaza a fi publicat la editura Springer in anul 2014.

Anterior, Ligia Deca a fost coordonatoarea Secretariatului Bologna (2010-2012), perioada in care a coordonat o echipa de profesionisti in vederea sustinerii programului de lucru 2009-2012 din cadrul Procesului Bologna. Nu in ultimul rand, Secretariatul a organizat Conferinta Ministeriala de la Bucuresti (2012) si a treia editie a Bologna Policy Forum, sub coordonarea Ministerului Educatiei din Romania, precum si a presedintiei Spatiului European ai Invatamantului Superior.

In perioada 2008-2010, aceasta a fost presedintele Uniunii Studentilor din Europa (ESU), ceea ce a presupus, intre altele, si reprezentarea organizatiei in cadrul Bologna Follow-Up Group, structurile Uniunii Europene in domeniul educatiei si UNESCO.

In anul 2008, Ligia Deca a coordonat proiectul pilot al Coalitiei pentru Universitati Curate, in cadrul Societatii Academice din Romania (SAR).

Experienta sa profesionala include, de asemenea, diverse activitati in domeniul asigurarii calitatii in invatamantul superior, prin experienta de consultant in dezvoltarea de sisteme de management al calitatii in diverse organizatii (institutii de invatamant superior, institutii publice si companii private).

Ligia Deca la lansarea României Curate.