Romania Curată

Băsescu: ”Îl consider pe Iohannis un om onest. A lipsit la întâlnirile de la GRIVCO”. Cum a schimbat-o!

”Îl consider pe Iohannis un om onest”. Afirmația îi aparține lui Traian Băsescu. Și a fost făcută exact în contextul în care ataca întâlnirile pe care Ponta, Antonescu și alți oameni importanți le-au avut cu mogulii Voiculescu, Patriciu și Vântu la sediile acestora. Situație în care, președintele României întreba retoric ”De ce nu l-au invitat și pe premier să discute soluții de privatizare?”. E vorba de 25 noiembrie 2009, când Klaus Iohannis era nominalizat la postul de premier al României de către coaliția de partide care susțineau candidatura lui Mircea Geaonă.

Atât mass-media care a lansat și promovat în ultimele săptămâni ideea că Klaus Iohannis ar fi fost în 2009 la sediul lui Voiculescu, la GRIVCO, cât și adversarii lui politici care l-au atacat cu asta au ”uitat” acest lucru. Google nu uită, însă. Să-i ajutăm și pe unii ”jurnaliști”, mai acoperiți ori mai descoperiți, cum or fi, dar și pe politicieni să-și amintească (sursa aici sau aici, se pot găsi și altele).

Traian Băsescu, pe 25 noiembrie 2009:

„Este cinstit, corect, ca oameni politici importanți ca Iliescu, Năstase, Meleșcanu, Radu Stroe, Hrebenciuc, Crin Antonescu să fie convocați la sediul firmelor mogulilor?” (…) Mă ingrijorează că toate aceste decizii se iau în lipsa premierului acestei alianțe (Klaus Iohannis – n.r.). De ce nu l-au invitat și pe premier să discute soluții de privatizare? De ce premierul este ținut în afara deciziilor importante? Se pare că, într-adevăr va fi absolut independent de orice decizie. (…) Îl consider pe Johannis un om onest, dar din păcate cu o oarecare naivitate față de propunerea care i s-a făcut”.

Și, apropo, că tot veni vorba, dacă tot și-au ”amintit” unii că Iohannis ar fi fost la GRIVCO în 2009, deși chiar cel care a câștigat atunci alegerile pe baza întâlnirilor politicienilor cu mogulii spune că nu a fost, cum de au ”uitat” că un alt prezidențiabil actual, Teodor Meleșcanu, a fost la GRIVCO?

Să fie cei care au ”uitat” din aceeași categorie (și cu aceeași comandă) cu cei care au mizat sume importante de bani în ultimele zile pe victoria lui Meleșcanu la casele de pariuri, până l-au adus printre ”favoriți”, de-au fost nevoite casele de pariuri să-l blocheze?

Apropo, dacă v-a scăpat cumva, asta e prea tare ca să vă scape:

Meleșcanu a fost scos din oferta caselor de pariuri după ce s-a mizat masiv pentru prezența lui în turul II! Cota lui s-a apreciat de 180 de ori în 24 de ore! (detalii aici)

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Băsescu: ”Îl consider pe Iohannis un om onest. A lipsit la întâlnirile de la GRIVCO”. Cum a schimbat-o!

 1. Octavian Capatina

  Demagogia – mare pericolși cu urmări urâte
  E bine, e chiar foarte bine să ne aducem AMINTE sau să știm! Nu toți suntem analiști politici – trebuie să ni se aducă aminte, trebuie să vedem declarațiile jucătorilor politici. Mulțumim.
  vezi și http://www.itc-cluj.ro/VotulTauConteaza/index-vot.htm cu 2 experiente cu Teodor Viorel Meleșcanu!

  Ce facem însă cu demagogia lui Ponta, Tăriceanu, Macovei sau Udrea?Mare problemă întrucât nici intelectuali lui Macovei nu înțeleg, darmite populația sărăcită și amărâtă care-l votează pe Ponta?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *