Mihai Goțiu

ĂSTA PROTEST! O găleată de lapte în capul ministrului Finanțelor (VIDEO). Priviți înregistrarea și spuneți dacă protestatarul român ”merita” să fie arestat și să riște 3 ani de închisoare

La sfârșitul săptămânii (vineri) s-a nimerit să fiu la Chișinău, la un training al Asociației Presei Independente (API), privitor la modul în care sunt/vor fi cheltuiți banii pentru străzile și drumurile din Moldova. După vreo șapte ore intense am ieșit la o plimbare pe centru și așa m-am nimerit pe o latură a pieței centrale, pe strada Pușkin, în mijlocul… polițiștilor și jandarmilor. Am zis să fotografiez și eu un polițist care lua probe de… lapte de pe asfalt, când m-am simțit ”luat de guler” de un tovarăș în civil, dar foarte ferm care îmi zicea ”să părăsesc perimetrul”. Care ”perimetru”? Cel mai de jos:

Bun, ce am aflat: în ”perimetru”, cu puțin timp înainte de ajunge eu, ministrul Finanțelor din Moldova, Octavian Armașu, a fost ”atacat” de activistul Andrei Donică, care i-a turnat o vadră de lapte în cap și pe haine. Acesta l-a acuzat pe ministru că girează ilegalități fiscale, afirmând că laptele pe care i l-a vărsat în că era cumpărat de la firma JLC, care nu i-a dat bon fiscal. Conform lui Donică, ministrul Octavian Armașu ar fi fost director al companiei în discuție. De asemenea, protestatarul a mai afirmat că Armașu este unul dintre cei responsabili de faptul că miliardul  de euro furat moldovenilor în ceea ce s-a numit ”Jaful secolului”, ar fi fost convertit în datorie la bugetul stat.

Ce nu aș fi dorit să aflu. Mai înspre seară, Andrei Donică a fost arestat. Acuzațiile sunt extrem de serioase: huliganism, infracțiune care în Republica Moldova se pedepsește cu amendă de până la 14.000 de lei (aproximativ 2.800 RON), 240 de ore de muncă în folosul comunităţii sau chiar 3 ani de închisoare.

***

Priviți și înregistrarea făcută de Curaj.TV și spuneți dacă apreciați că un astfel de gest poate fi încadrat la ”huliganism” și că ar trebui pedepsit cu închisoare de până la 3 ani.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “ĂSTA PROTEST! O găleată de lapte în capul ministrului Finanțelor (VIDEO). Priviți înregistrarea și spuneți dacă protestatarul român ”merita” să fie arestat și să riște 3 ani de închisoare

  1. Pascalau Gheorghe

    Formidabil! Un viitor senator al României nu înțelege ce este un gest huliganic! Poți să înțelegi frustarea și disperarea acestui om (sper să nu fie un protestatar de profesie). Ce facem domn’ senator, ieșim in strada cu topoarele sau optați pentru o varianta mai ,,soft” (bâte, lanțuri, pietre și rahat)? Să curgă lapte…și miere. Că dee…ne-am radicalizat/ridiculizat.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *