Marian Petru

Arborii din Parcul Expoziției din Iași, marcați pentru a face loc birourilor pe 18 etaje?

Cei aproximativ 300 de arbori marcați în Parcul Expoziției din Iași ar urma să fie eliminați pentru ridicarea în zonă a unei clădiri de birouri de către firma omului de faceri Iulian Dascălu. Ipoteza a fost lansată de către jurnalistul ieșean Florin Ghețău pe site-ul propriu. Conform acestuia, compania lui Dascălu și-ar fi căutat clienți deja clienți pentru viitorul imobil, dar ar fi fost refuzată de o firmă americană. De asemenea, Florin Ghețău, mai spune că terasa Vânătorul, aflată în perimetrul parcului ar fi deja ”în grija” lui Iulian Dascălu.

Departamentul PR Iulius Management Center (componentă a grupului de firme ce aparțin lui Iulian Dascălu) a transmis un comunicat prin care neagă existența vreunui proiect imobiliar în zona Parcului Expoziției: ”grupul de companii Iulius nu a avut şi nu are niciun interes comercial sau de altă natură în vreun proiect imobiliar care să fie dezvoltat în Parcul Expoziţiei. Ca atare, nu s-au purtat discuţii pe această temă cu nici un partener, american sau din altă parte.”

Sursa foto - neataiasi.ro1În primăvara acestui an, cetățenii Iașului au semnalat apariția unor marcaje pe arbori din Parcul Expoziției pentru a fi tăiați. Edilul Nichita a dat vina pe unul dintre angajații Primăriei care a făcut operațiunea sub influența băuturilor alcoolice. De altfel, la momentul respectiv, localnici, asociații civice, dar și figuri reprezentative, printre care și scriitorul Liviu Antonesei, s-au adunat în grădina publică pentru a-și face cunoscută  nemulțumirea față de felul în care administrația înțelege să aibă grijă de spațiul verde din oraș.

Ceea ce se întâmplă cu arborii din Iași a devenit de notorietate la nivel național, după ce, în  2013, adminsitrația publică condusă de Gheorghe Nichita a tăiat teii de pe bulevardul Ștefan cel Mare. În locul copacilor care aveau câteva zeci de ani au fost plantați salcâmi japonezi. Pe acest fundal a apărut comunitatea ”Iașul iubește teii” care luptă pentru replantarea de tei pe bulevard, dar și împotriva abuzurilor pe care le face administrația locală, așa cum este cazul Parcului Expoziției.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *