Mihai Goțiu

Arădenii au câștigat primul meci cu Falcă pentru Parcul Eminescu. Cum primarul nu a renunțat definitiv la idee, nici opozanții n-au anulat protestul

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat astăzi (vineri) că renunță la proiectul inițiat de primărie de a construi o parcare subterană sub Parcul Eminescu, dar că ”nu renunță și la idee”. Din acest motiv, comunitatea ”Salvați Parcul Eminescu” a anunțat că nu renunță la protestul programat pentru mâine.

”Primarul Gheorghe Falcă a anunțat astăzi în cadrul unei prezentări a proiectului de transformare a Parcului Eminescu în parcare că proiectul va fi retras dar că nu renunță la idee. Primarul a recunoscut public, la solicitarea unui reprezentant al societății civile, că nu știe care e soluția juridică pentru retragerea proiectului. Față de aceste declarații verbale organizațiile care au inițiat protestul „Salvați Parcul Eminescu” anunță continuarea protestelor până la retragerea efectivă a acestui proiect prin:

– Întrunirea CLM Arad și adoptarea unei hotărâri prin care se anulează amendamentele ilegale aduse HCLM Arad nr. 201/2014, adoptate în cadrul ședinței din 17.07.2014.

– Anularea/retragere oficială a anunțului din SEAP și a tuturor efectelor acestuia.

Mâine (sâmbătă), 17 ianuarie 2015, ora 11, îi așteptăm pe arădeni la Crucea Eroilor din Parcul Eminescu pentru mitingul „Salvați Parcul Eminescu”.”, se arată în comunicat.

La sfârșitul anului trecut, Primăria Arad a anunțat deschiderea unei licitații pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru parcarea subterană de sub Parcul Eminescu. În urma protestelor civice cauzate de anunț, nicio firmă de proiectare și/sau arhitectură din Arad nu s-a înscris la licitație, existând o singură ofertă, de la o firmă din București.

***

Protestul de săptămâna trecută, pentru salvarea Parcului Eminescu/ foto: Liliana Bock (Facebook)

parcul eminescu 1 parcul eminescu 2 parcul eminescu 3 parcul eminescu 4


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *