Romania Curată

Alina Mungiu-Pippidi: ”Statul pretinde că le dă oamenilor educație gratuit. Este o pretenție falsă”

„Nu am nicio idee dacă ce facem noi în domeniul educaţiei are vreo valoare sau nu. Mai degrabă aş zice că nu. Dar de ce nu pot să răspund foarte clar la această întrebare este pentru că ne lipsesc cu desăvârşire indicatorii pentru a ne da seama dacă progresăm, avansăm sau stăm pe loc”, a declarat preşedintele Societăţii Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, citată de The Epoch Times, în cadrul conferinţei „Educaţia – cunoaştere şi vocaţie”.

Statul pretinde că se poate ocupa de domeniul educaţiei, el pretinde că este un stat modern şi este capabil să se organizeze, însă, în opinia președintelui SAR, avem de-a face cu „o falsă pretenţie.” „De fapt nu este capabil nici să le finanţeze, nu e capabil nici să organizeze şi introduce anumite distoriuni sistemice în sistemul de preţuri din această zonă. Practic pretindem că le dăm oamenilor educaţie gratuit, dar nu le-o dăm gratuit. Ea nu e gratuită. Diferenţa acelei chestii se realizează prin corupţie, prin corupţia asta sistemică şi prin corupţia individială, pentru că oamenii sunt mai antreprenoriali”, a declarat Alina Mungiu-Pippidi.

Înregistrarea VIDEO integrală a intervenției Alinei Mungiu-Pippidi în cadrul conferinței ”Educația – cunoaștere și vocație” o puteți viziona pe The Epoch Times (aici)


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *