Romania Curată

Alina Mungiu-Pippidi, premiata de FP Romania: Trebuie sa facem o schimbare de generatie (video)

Preşedintele SAR, Alina Mungiu-Pippidi, a sugerat politicienilor şi societatii civile să facă o schimbare de generaţie pentru ca lucrurile să mergă mai bine în România. Sugestia a fost făcută marţi, 25 februarie, cu prilejul acceptării premiului Foreign Policy (FP) pentru leadership în domeniul politicii, în cadrul Galei FP România, care premiază elitele din diverse domenii. Într-un gest simbolic, Alina Mungiu-Pippidi a transmis distincţia liderului Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Mihai Dragoş.

„La intrebarea care mai e stadiul societatii civile sugestia mea este să trecem de la stadiul actual catre mai bine, ca să vedem concretizarea eforturilor noastre dupa 20 de ani, este momentul să facem o schimbare de generaţie”, a declarat Alina Mungiu-Pippidi.
Preşedintele SAR a dat şi un exemplu personal în sensul celor declarate transmiţând distincţia obţinută unuia din liderii protestelor civice de toamna trecută. „Aş vrea să trec mai departe acest premiu unei intregi generaţii de oameni mai tineri ca mine, mulţi dintre ei anonimi, cei pe care i-aţi văzut astă toamnă, dar am ales dintre ei unul care nu e anonim, care e lider, care este şef de asociaţie, care este membru cu noi în Alianţa pentru o Românie Curată, care este liderul Asociatiei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania, domnul Mihai Dragos”, a spus preşedintele SAR.
La rândul său, Mihai Dragoş a subliniat că implicarea studenţilor în acţiunile civice trebuie să sporească de acum înainte:”Vă mulţumesc mult ca impartaşiţi acest premiu şi cu noi şi cu ceilalţi colegi din Alianţa pentru o Românie Curată şi cu siguranţă eforturile societăţii civile sunt remarcabile. (…) Cu siguranţă ar trebui să ne implicam din ce în ce mai mult, atât în ceea ce priveşte partea universitară cât şi în ceea ce priveşte societatea în general şi sunt sigur că alături de Alianţa pentru o Românie Curată şi de ceilalţi parteneri vom reuşi să ducem lupta mai departe şi să atingem tot mai multe obiective pentru România”.
Alina Mungiu-Pippidi a fost recompensată cu cea mai înaltă distincţie la secţiunea politică a Topului 100 Ganditori Globali alcatuit de FP România pentru că „a militat printr-o voce puternică pentru trecerea de la o revoltă anti-sistem la ajustarea sistemului printr-o construcţie politică nouă”.

Citiţi aici mai mult despre Gala Foreign Policy


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Alina Mungiu-Pippidi, premiata de FP Romania: Trebuie sa facem o schimbare de generatie (video)

  1. Matei

    Lasati schimbarea de generatie, dna Pippidi, e buna ea dar ramineti angajata. Noua generatie are nevoie de lideri care stiu ceva, care au experienta, si noi avem nevoie de oameni calificati. Tinar e si Sova, si Banicioiu, si, Dzeu sa ma ierte, si EBA. Ce conteaza e valoarea.

    Reply
  2. Calin Kasper

    Este de remarcat cum la orice afirmatie de bun simt al unui lider, se gasesc oameni care sa conteste valabilitatea unei afirmatii generale cu cateva exemple concrete care doar in cel mai bun caz pot starni nedumerire. Printr-o schimbare de generatie doamna Pipidi intelege o schimbare de mentalitate, de conceptie, de morala. Asa cum s-a petrecut zilele trecute in fotbal. Nu conteaza neaparata valoarea, ci mai mult caracterul si moralitatea. Eu prefer un om mai Putin valoros, dar cinstit si cu drag de tara, decat unul cu o valoare cat roata carului, dar care isi pune inteligenta in slujba propriului interes. Adica de a ne frauda pe noi.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *