Administratorul unui srl, acuzat de o evaziune fiscala de un milion de euro

Procurorii DNA l-au retinut pe administratorul si asociatul unic al SC Alma-Best Business SRL, Ferdinand Stanescu, suspectat ca ar fi savarsit infractiunile de evaziune fiscala, in forma continuata, si fals in inscrisuri sub semnatura privata, prin care s-a sustras de la plata unor obligatii fiscale in suma totala de 5.209.883 lei, reprezentand impozit pe profit si TVA.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2009-2010, Ferdinand Stanescu a evidentiat in actele contabile ale firmei cheltuieli fictive efectuate in contul unor societati comerciale radiate, aflate temporar in inactivitate, care nu functioneaza la sediul social declarat sau care nu au fost implicate in tranzactiile consemnate in acte.

“In aceasta modalitate, societatea administrata de inculpatul Stanescu Ferdinand s-a sustras de la plata unor obligatii fiscale in suma totala de 5.209.883,84 lei, reprezentand impozit pe profit si TVA. In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane”, se arata in comunicatul DNA.

Procurorii anticoruptie au dispus retinerea administratorului pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentat Tribunalului Iasi cu propunere de arestare preventiva pe termen de 29 de zile.


Recomandări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *