Adevarata fata a CNI

Consiliul National de Integritate, nu este chiar atit de integru cum il recomanda denumire si cum spune legea ca ar trebui sa fie. Unul dintre membrii sai, Tiberius Tanase, este trimis in judecata pentru fals intelectual, altul, Zaharia Lefter, este cercetat penal de procurori in dosarul “Loteria”, iar Alice Draghici se afla in incompatibilitate si chiar institutia din care face parte ii cerceteaza averea. CNI este dominat politic de PNL, iar parte din membrii sai au avut legaruti strinse cu fosta guvernare PSD.

Marcu Nicu

Presedintele Consiliului National de Integritate, numit din partea Ministerului Economiei si Finantelor, a fost membru pina PNL pina in 2006, si a ocupat diferite functii in administratie. A fost sef al Directiei Silvice Romasilva Dolj, in perioada guvernarii Nastase, director la Loteria Romana, in guvernarea Tariceanu, iar in august 2007 a fost numit, print-o decizie a primului ministru, din partea Ministerului Finantelor Publice, in functia de secretar general al ANAF. Presa a relatat ca Nicu Marcu provine din sfera de influenta a liderului liberal, Dan Radu Rusanu, si ca a fost adus la Ministerul Economiei si Finantelor de finul acestuia, Daniel Chitoriu. Reamintim ca dupa ce fostul sef al ANAF, Sebastian Bodu, a fost dat afara, in locul lui a fost numit Daniel Chitoiu, iar ulterior Marcu a devenit director al Directiei economice si administrative. Propunerea pentru postul in Consiliul National de Integritate a venit din partea aceluiasi Chitoiu.

Nicu Marcu a strins o mica avere, in special in perioada in care a fost sef la Directiei Silvicie Romsilva Dolj si director la ANAF, calitate in care apare, de altfel, in delcaratia de avere de pe site-ul ANI si care dateaza din 2007. Marcu are doua case in judetul Dolj, una de 125 mp,si alta, in Craiova, de 70mp, doua terenuri agricole de de 14.000 mp si doua intravilane de 1400 mp. Anul trecut, Marcu a incasat din salarii jumatate de miliard de lei vechi, mai exact 563.110.000 de lei vechi. A primit salarii de la Romsilva, de la Loteria Nationala si de la Universitatea din Craiova. Cum in voga sint consiliile de administratie, Nicu Marcu face si el parte doua, la SC Oltenia Leasing si Elpreco SA, de unde a incasat 250 milioane lei vechi.

Interesant este ca Marcu nu si-a mai reactualizat declaratia de avere din 2007, fapt care incalca legea, in special din perspectiva institutiei la care lucreaza si care recent a dat amenzi tocmai pentru intirzieri in depunerea declaratiilor

Alice Draghici

Avocata Alice Draghici a fost propusa in Consiliul National de Integritate de Partidul Conservator. Destul de rapid, mai exact in octombrie 2008, Alice Draghici a fost inmplicata intr-un scandal de incomptibilitate, ajungindu-se pina la a i se cere revocarea din functie.

Desi membra a CNI, Alice Draghici este si avocata lui Serban Bradisteanu, trimis in judecata pentru frauda si pentru care ANI a cerut confiscarea averii. Situatia de incompatibilitate a lui Alice Draghici a iesit la iveala in momentul in care ANI a sesizat instanta pentru confiscarea a circa 3,6 milioane euro si a 500.000 dolari, sume obtinute nejustificat de Bradistreanu. Scandalul a luat amploare in momentul in care a reiesit ca Alice Draghici a facut presiuni asupra inspectorilor de integritate sa opreasca verificarile asupra clientului sau, Serban Bradisteanu.

Transprency International Romania si alte ONG-uri au cerut revocarea lui Alice Draghici, sustinind ca aceasta este incompatibila cu functia pe care o detine si se afla in conflict de interese. Consiliul National pentru Integritate a respins, in 22 septembrie, prin vot revocarea acesteia, hotarind sa nu inainteze o astfel de cerere Senatului. Printre cei care s-au opus se numara si Tiberius Tanase, trimis in judecata pentru fals intelectural, unul dintre clientii lui Alice Draghici.

In schimb, CNI a sesizat Senatul pentru a lua o decizie in legatura cu posibilele abateri disciplinare de care este acuzata Alice Draghici. Membrii CNI au luat aceasta decizie cu 11 voturi pentru si trei abtineri. Votul CNI a fost dat in baza unei note scrise facuta de seful ANI, Alexandru Macovei. Comisia juridica a Senatului, condusa de Norica Nicolai, a decis ca Alice Draghici nu se afla intr-o situatie de incompatibilitate, fiind doar un caz “jenant” pentru ANI.

Avocata Alice Draghici, membra PC, ii apara in instanta nu doar pe conservatori, ci si personaje celebre ale lumii interlope. Printre clientii ei se numara, de exemplu, Rodica Stanoiu, care se afla in proces cu Consiliul National de Verificare a Arhivelor Securitatii (CNSAS) din partea caruia a primit verdic de politie politica. Stanoiu este aparata in proces de Draghici, care a aplicat formula patentata de Sergiu Andon, si a cerut suspendarea procesului ridicind citeva exceptii de neconstitutionalitate la Legea CNSAS.

Printre clientii lui Alice Draghici se mai afla clanul Camatarilor, condamnati penru trafic de persoane, rapire si santaj, chirurgul Tranca, Omar Hayssam, condamnat penru terorism, rapirea in Irak a celor jurnalisti romani, Victor Athanasie Stanculescu, condamnat la 15 ani inchisaore in procesul revolutiei de la Timisoara, Genica Boerica, acuzat de returnari ilegale de TVA, Carmen paunescu, sotia senatorului PSD, Adrian Paunescu, acuzata de omor din culpa intr-un accident de circulatie cu trei victime.

Ca avere, Alice Draghici detine un apartament si o casa de 393 mp in Bucuresti, doua masini, un Hyundai si un Kia, un cont bancar de 35.571 euro si unul de 9.851 $., iar veniturile provin din salariul de avocat- 86.000 ron.

In privinta declaratiei de avere exista o serie de suspiciuni- veniturile reduse pentru un avocat cu clienti atit de faimosi, motiv pentru care averea sa a intrat in vizorul Consiliului din care face parte. Alice Draghici a fost penalizata si cu o amenda de 500 lei pentru faptul ca a intirziat sa depuna declaratia de avere.

Chirita Ionel

Este cel de-al doilea liberal numit in Consiliul National de Integritate, unde reprezinta Liga alesilor locali. Chirita Ionel a fost intre 1996 si 2000 consilier local PNL in Harsova, iar din 2000 pina in 2008 primar in Harsova. La alegerile din acest an, Chirita a obtinut un scor extrem de prost in primul tur de scrutin, motiv pentru care a abandonat competitia. Actualul membru CNI a intrat in politica in 1996, facind parte din PNL, unde a detinut de-a lungul timpului o serie de functii, culminind cu cea de secretar general al Ligii Alesilor Locali.

Dupa ce a pierdut alegerile locale, Ionel Chirita a devenit consilierul personal al ministrului internelor si administratiei, Cristian David. Ulterior, a fost numit in Consiliul National de Integritate.

Potrivit declaratiei de avere din perioada cind era primar, Ionel Chirita detine 14,83 ha teren arabil, 4727 mp teren intravilan in Hirsova, o casa in constructie de 200 mp, spatii comerciale de 88 mp, tot in Hirsova, case de lemn in suprafata de 268 mp si un apartement in Bucuresti, achizionat in 2008. Cit priveste conturile, acestea se ridica la 340.000 lei, iar veniturile din salariul de primar la 77.720. Chirita a mai cistigat bani din inchirieri- 12.000 lei si 61.000 lei din dividentele la societatea Chirana Serv SRL la care este asociat. Fostul primar mai este administrator la SC Turismmontan SRL Ceahlau.


Simona Maya Teodoroiu

A fost propusa in CNI de catre PSD. In perioada guvernarii Nastase a fost secretar de stat pe probleme de integrare la Ministerul Justitiei, condus de Rodica Stanoiu. In 2005, noul ministru, Monica Macovei, i-a cerut premierului Calin Popescu Tariceanu revocarea Simonei Teodoroiu, acuzind-o de modul in care a condus Departamentul de Integrare Europeana al MJ timp de mai multi ani, unde nu a dat dovada de eficienta in activitatea depusa. Potrivit ministrului Macovei, daca “Simona Maya-Teodoroiu ar fi dat dovada de mai multa eficienta, Romania nu ar fi acum atat de presata sa indeplineasca unele criterii de aderare la Uniunea Europeana care au fost puse in vedere cu mult timp in urma”.

Simona Maya Teodoroiu n-a mai apucat sa fie revocata din functie, deoarece Consiliul Superior al Magistraturii a transferat-o in aparatul sau tehnic, la Biroul de Relatii Internationale al CSM. In aceeasi perioada, CSM a transferat in acest mod 58 de functionari din Ministerul Justitiei.

Articolul 62 din Legea CSM prevede ca “personalul din aparatul propriu al Consiliului Superior al Magistraturii este numit prin concurs sau examen”. Totusi, cei 58 de functionari, printre care si Simona Maya Teodoroiu, au fost admisi in aparatul tehnic al CSM in urma unui simplu interviu. Transferul a fost aprobat apoi printr-o dispozitie de incadrare intocmita si semnata de secretarul general CSM, Ioan Popa, care in perioada in care era director in minister a fost unul dintre oamenii de incredere ai ministrului Stanoiu. Prin mina lui treceau dosarele referitoare la cariera tuturor magistratilor din Romania.

La vremea respectiva, presedinta Centrului de Resurse Juridice (CRJ), Georgiana Iorgulescu, a trimis o scrisoare deschisa Consiliului Superior al Magistraturii si Ministerului Justitiei (MJ), in care ii solicita sa aplice Legea 317/2004 privind angajarea aparatului tehnic numai pe baza de examen sau concurs. “Consideram ca preluarea masiva de personal din cadrul Ministerului Justitiei (85 de persoane – n.r.) este o grava eroare a actualului Consiliu, incununata prin numirea secretarului general si a secretarului general adjunct si de numirea doamnei Simona Maya Teodoroiu, fost secretar de stat in minister, pe post de consilier pe probleme de integrare la CSM“, se spunea in scrisoare.

Simona Maya Teodoroiu a ramas insa in CMS, unde a ocupat un post de consilier juridic pina in 2007, cind a fost numita in CNI.

Simona Maya Teodoroiu s-a opus introducerii in codul de conduita al CNI a prevederii potrivit careia calitatea de avocat este incompatibila cu cea de membru al institutiei. Ea a votat impotriva revocarii din functie a lui Alice Draghici, acuzata de incompatibilitate deoarece il apara pe medicul Serban Bradisteanu in procesul de frauda.

Ca avere, Simona Teodoroiu detine 2,5 ha de teren agricol in Dolj, 280 mp intravilan in Craiova, mostenire, si doua apartamente in Bucuresti. Spre deosebire de 2007, cind a cistigat din salariul de consilier la CSM 58.375 lei si din salariul de lector la SNSPA 11.400 lei, in 2008, asa cum reiese din declaratia de avere, a cistigat mai mult de la CSM- 70. 734 lei, iar veniturile obtinute din profesorat s-au marit. Astfel, a cistigat 4.410 lei de la Universitatea Romano- Americana, 6.018 lei de la Institutul de Cercetari al Academiei Romane si 5250 lei de la SNSPA.


Mihai Radu Saptefrati

Avocatul Mihai Radu Saptefrati a fost numit in CNI de catre PNL. A fost, pe rind, consilier al presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, director in cadrul Directiei pentru Relatia cu Parlamentul din cadrul AVAS, in 2006, ajungind, in 2007, consilier al fostului ministru al apararii, Teodor Atanasiu.

Desi este membru al CNI, institutie care verifica averile, Mihai Radu Saptefrati nu si-a trecut in propria declaratie de avere veniturile, singura mentiune fiind « potrivit fisei fiscale ». Singurul motiv al discretiei ar putea fi veniturile realizate din cele 5 consilii de administratie din care face parte: Electrica SA, Romarm, Romaero, BTT- societate falimentara, Eximbanbk. Nici macar salariile pe care le-a obtinut din functiile de consilier la Bogdan Olteanu sau Teodor Atanasiu nu figureaza in declaratia de avere. Aceeasi situatie, “potrivit fisei fiscale” se regaseste si in veniturile sotiei, despre care puteam doar afla ca in 2007 era auditor la Primaria Capitalei, iar in 2008 s-a mutat la Camera Deputatilor, pe post de consilier.

Cele trei declaratii de avere postate pe site-ul ANI sint pline de inadvertente, in special la capitolul masini. In 2007, Saptefrati declara ca are “in folosinta”, adica in leasing, un Megane Sedan cu anul de fabricatie 2006, in declaratia din iunie 2008, Meganul dispare si este inlocuit cu un Peugeot 407, tot in leasing, cu anul de fabricatie 2007. Surpriza intervine in declaratia din octombrie 2008, cind reapare Meganul, cumparat de data aceasta, fabricat insa in 2001, iar Peugeotul intinereste si el cu un an.

Saptefrati nu detine nicio locuinta, dar are in schimb un teren intravilan de 436 mp in Bucuresti, pe str. Clucerului si unul 650 mp tot in Bucuresti, achizionat in octombrie 2008. Conturile in banci au scazut de la 47.000 lei si 25.000 euro, in 2007, la 39.000 lei in octombrie 2008. In schimb, datoriile au crescut de la doar 16.223 euro in 2007 la 171.218 euro in 2008.


Constantin Zaharia Lefter

Constantin Zaharia-Lefter, avocat de la Iasi, a fost propus in Consiliul National de Integritatate de Ministerul Justitiei, condus la vrremea aceea de Tudor Chiuariu. De altfel, Zaharia a devenit consilierul lui Tudor Chiuariu la scurt timp dupa ce a fost adus de acesta in minister. Potrivit presei, Zaharia era coleg in minister cu sora sa Lenuta-Nicoleta Bosoc, presedinte la Sectia comerciala a Tribunalului Iasi, adusa in minister pe post de director la Directia Elaborare, Acte Normative, Studii si Documentare. Ambii faceau parte din comisiile de examinare la concursuri, Zaharia din cea care corecta lucrarile, iar Bosoc din cea care rezolva contestatiile la lucrarile notate de propriul frate.

Relatia cu Tudor Chiuariu nu a fost insa de bun augur pentru Zaharia Lefter, care acum, asa cum sustine presa, este pus sub acuzare de procurorii anticoruptie in dosarul “Posta”, alaturi de fostul sau sef si un alt ex-ministru, Zsolt Nagy. Lefter este acuzat ca si-a incalcat atriburiile de serviciu si a intocmit nota in baza careia Chiuariu a semnat Hotarirea de guvern prin care imobilul situat in Bucuresti, pe Calea Victoria, a fost trecut din proprietatea statului in cea a Postei. In rezolutia de urmarire penala, procurorii arata ca Zaharia Lefter este acuzat de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. In perioada ministeriatului Monicai Macovei, transferul de teren a fost avizat negativ.

Zaharia Lefter s-a numarat printre angajatii Ministerului Justitiei care au fost recompensati de ministrul Chiuariu prin prime substantiale lunare. Astfel, dupa cum a reiesit dupa plecarea lui Chiuariu din minister, Zaharia Lefter, ginerele prim procurorului Parchetului de pe linga Tribunalul Judetean Vrancea, Ion Lefter, a primit lunar, intre aprilie 2007 si mai 2008, sume cuprinse intre 2.500 lei si 4.500 lei, pe linga salariu.

Constantin Zaharia Lefter s-a opus introducerii in codul de conduita al CNI incompatibilitatii dintre calitatea de avocat si cea de membru al instituiei. De altfel, Lefter a votat impotriva revocarii din functie a colegii sale Alice Draghici, acuzata in scandalul Serban Bradisteanu ca se afla in incompatibilitate.
Ca avere, Lefter detine un teren de 1575 mp intravilan in Iasi, un apartament tot in Iasi si 20.000 euro in conturi. Veniturile din salariul de consilier ministerial si de lector s-au ridicat la 117.000 lei, iar cele din avocatura la 155.297 lei.


Marian Capota

Marian Capota a fost numit in CNI de PRM. Procuror si in perioada comunista, a fost membru PCR intre 1974 si 1989 si si-a predat carnetul de partid pe 23 decembrie 1989, dupa cum singur scrie in CV-ul sau.

Capota are o pensie lunara de 50 milioane lei vechi si detine un apartament in Bucuresti, de 120 mp, cumparat de la stat in 1997.

Tiberius Florin Tanase

Tiberius Tanase, membru al Consiliului National de Integritate numit din partea minoritatilor, a activat in structurile guvernamentale incepind din 1998, in cabinetul Ciorbea, si mai departe in cabinetul Nastase. A fost pe rind, director si consilier juridic in Ministerul Administratiei Publice, director general la Directia generala reglementari juridice, iar din 2003-2005 director adjunct la secretariatul general al Guvernului. Pina la numirea in functia de la CBI a fost secretar general la Camera Notarilor Publici, Bucuresti.

Tiberius Tanase este judecat intr-un dosar aflat la Judecatoria sectorului 1, Bucuresti, pentru fals intelectual. Acuza care i se aduce este modificarea unor note de concurs de la Ministerul Muncii.

In 2003, Ministerul Muncii a organizat un concurs pentru ocuparea functiei de inspector gedneral de stat adjunct, in ultima faza raminind doi candidati: Valentina Contescu si Danut Radu. Acesta a contestat concursul, obtinind cistig de cauza in instanta. Danut Radu a depus plingeri penale impotriva membrilor comsiei, acuzindu-i ca i-au falsificat notele. In final, Tribunalul Bucuresti a decis ca cei trei membri ai comisiei, printre care si Tiberius Nastase, trebuie anchetati pentru fals in inscrisuri si uz de fals.

In luna septembrie, pe fir intra Alice Draghici, care in calitate de avocata isi apara colegul din CNI. Tanase a angajat-o ca avocata in luna septembrie, iar Draghici il reprezinta in momentul de fata in instanta. In scandalul legat de incercarea lui Alice Draghici de a bloca ancheta ANI asupra averii doctorului Bradisteanu, pe care aceasta il apara in calitate de avocat, desi este membra a CNI, Tiberius Tanase i-a luat partea. Mai exact, atunci cind in Consiliu s-a supus la vot demisia lui Alice Draghici, clientul Tanase s-a opus.

Ca avere, detine un apartament in Bucuresti, achizionat in 2006, are datorii de 39.000 euro la banca, si a cistigat de la Camera Notarilor Publici 42.214 lei si din ventiturile restante de la secretariatul general al guvernului, unde a lucrat intre 2003 si 2005, inca 2.344 lei. Sotia sa, care lucreaza in prezent la secretariatul general, a cistigat insa 33.176 lei.

Vasile Silvian Ciuperca

Este reprezentantul Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene in CNI. In acelasi timp, Silvian Ciuperca este si presedintele Consiliului Judetean Ialomita, ales in 2008 pe listele PSD. In perioada 1996-2002 a fost primar in Tandarei, intre 2001 si 2004 deputat PSD de Ialomita, iar de atunci si pina la numirea in CNI presedinte al Consiliului Judetean. A fost un protejat al lui Adrian Nastase, care l-a sustinut in momentul in care Alianta DA a cerut, in ianuarie 2006, revocarea acestuia din functie.

Silvian Ciuperca detine in Tanderei un teren agricol de 5 ha si unul intravilan de 800 mp, un automobil Opel din 2006 si a cistigat din salariul de presedinte al CJ Ialomita 64.766 lei, iar din functia de membru in CA al Centrului de perfectionare FORDOC 360 lei.

Mircea Gheorghe Hava

A devenit membru al CNI in calitate de reprezentant al Federatiei Municipiilor din Romania. In momentul de fata, Mircea Hava este primar PD-L de Alba Iulia, fiind la al treilea mandat in aceasta functie. Este un vechi membru PD, iar in 2004, a fost implicat intr-un scandal de coruptie, alaturi de un alt coleg de partid, fiind invinuit de DNA, pe atunci PNA, ca ar fi pretins si primit mita printr-un interpus. Invinuirea a fost retrasa. Mircea Hava a fost recent subiectul unui alt scandal, un cotidian central acuzindu-l ca nu-si poate justifica averea.

Din declaratia de avere reiese ca detine doua terenuri intravilane in Alba Iulia, de 1400 mp si, respectiv 250 mp, achizitionate in sase ani, doua case locuit, tot in Alba Iulia, una de 241 mp, in constructie, si alta de 100 mp, cumparate in perioada 2002-2004. In conturi are peste jumatate de miliard de lei vechi. Ceea ce surprinde in declaratia de avere sint veniturile, care se reduc la salariul de 50.601 lei, care nu explica averea pe care o detine. De altfel, nici sotia sa nu are alte venituri decit salariul de la Universitatea Alba Iulia. Misterul se adinceste, pentru ca cei doi nu au firme, nu sint membri in consilii de administratie si nici nu detin actiuni la SIF-uri.


Emil Draghici

A fost numit de Asociatia Comunelor, al carei presedinte este. Emil Draghici este primarul comunei Vulcana- Bai, si a candidat in alegerile din 2008 ca independent. De altfel, Draghici a fost primar independent si in mandatul trecut.

Averea lui Emil Draghici consta, in primul rind, din terenuri, agricole si intravilane, livezi si finete. Astfel, livezile totalizeaza 31.800 mp, finetele 10.900 mp, padurile 20.000, la care se adauga 1400 mp teren intravilan. Draghici mai are o casa de 262 mp si 170 mp anexe gospodaresti, nu detine conturi in banci, in schimb are datorii aproape 21.000 euro. Veniturile sale din salariul de primar sint de 29.211 lei, dar a mai cistigat 30.000 lei din vinzarea fructelor si 73.000 din diferite activitati.


Emod Veress

A fost numit in CNI de UDMR, este profesor universitar si are casa de avocatura Veress@Shulleri, care se ocupa cu litigii si consultanta in domeniul dreptului afacerilor. Veress este specializat pe drept fiscal, drept comercial, drept public economic si dreptul comunitar al afacerilor si este doctor la Universitatea Pecs din Ungaria. In prezent activeaza la Curtea de Arbitraj Comercial de pe linga Camera de Comert si Industrie Harghita, este lector universitar la Universitatea Babes- Bolyai si Sapientia din Cluj.

Emod Veress face parte din Comisia prezidentiala care se ocupa de revizuirea Constitutiei, initiata de Traian Basesc in iunie 2008.

Ca avere, Emod Veress detine doua apartamente in Mircurea Ciuc, achizionate in 2006 si 2007, doua masini si are datorii la banci de 35.000 euro. Din salariile primite de la universitate a cistigat 25.873 lei, din consultata 3270 lei, iar de la Asociatia Grupul de Cercetare a Adminsitratiei Publice Locale- 1.51 lei. Ca avocat, a avut un venit de 21.286 lei.


Xenia Cosette Teodorescu

Nominalizata din partea Agentiei nationale a functionarilor publici. Detine un apartament de 76 mp in Bucuresti, un Wolskwagen din 2005, cumparat in leasing, si are in conturi 21.881 euro si 10.070 lei. Din salariul de director general la Agentia nationala a functionarilor publici a cistigat 62.126 lei, iar din indemnizatiile de membru in mai multe comisii de concurs 58.135 lei. Xenia Cosette Teodorescu este actionara la SC Hercules, unde are 883 de actiuni, ce sint listate pe bursa.


Razvan Codru Vrabie

Reprezentantul societatii civile in CNI, potrivit declaratiilor de avere si de interese din 5 iulie 2007, este membru in consiliul director al Asociatiei Romane pentru Transparenta (febr 2007-febr.2010), unde a detinut si functia de director interimar timp de trei luni in anul 2005, functie pentru care a fost retribuit cu 2000 euro. Codru Vrabie mai detine si calitatea de membru in asociatia Institutului Roman de Training si de membru la portalul EurActiv.ro, din 2005.

Codru Vrabie este proprietarul a 30,7 mp dintr-un apartament de 74,3 mp, si are 12.116 lei si 2.783 euro in conturi. In perioada 2006-2007 a beneficiat de o bursa speciala acordata de Guvernul Romaniei la Universitatea din Maastrich, in cadrul Programului Natiunilor Unite, in valoare de 18.500 euro.

Codru Vrabie, a cistigat din salariul de coordonator de proiect la Asociatia Institutului Roman de Training suma de 2.276 lei, si din drepturi de autor de la acelasi institut 14.291 lei, potrivit declaratiei de avere de pe site-ul ANI.

Codru Vrabie a fost consilier la cancelaria presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, unde a fost angajat, potrivit propriei declaratii, in octombrie 2007, ulterior numirii sale in functia de membru CNI, in iunie 2007.

Dintr-o declaratie de avere din mai 2008, postata insa pe site-ul Camerei si nu pe cel al ANI, reiese ca a fost retribuit pentru functia de consilier la cancelaria lui Bogdan Olteanu cu suma de 13. 264 lei, iar de la Institutul Roman de Training a incasat 9.444 lei, drepturi de autor si de la Academia de Advocacy- 1.004 lei, tot drepturi de autor.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Adevarata fata a CNI

  1. surmelis argentina pusa

    As vrea ca Securitatea Statului sa monitorizeze firmele de internet si cele de paza si protectie.

    Reply
  2. cornel_bazoi

    Nicu Marcu e super destept,are calitati de merit,pe unde a trecut a lasat mult respect,

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *