Gabriela Lupu

Aberațiile săptămânii

Pentru că zi de zi suntem bombardați de politicieni cu afirmații care de care mai halucinante și mai aiuritoare amplu dezbătute apoi de presă, vă propunem un top săptămânal al aberațiilor ce apar în viața publică.

1. Vitamina D de la Dragnea

Liviu Dragnea: „Vreau ca o sumă rezonabilă, dar importantă, din bugetul unor servicii secrete să fie mutată la Sănătate pentru nişte programe care sunt vitale în România, în special pentru copii, milioane de copii din România. Un program de alocare gratuită de vitamina D, care este o vitamină extrem de importantă pentru un om, poate fi considerat tot program de siguranţa naţională.”

Pe lângă amenințarea la adresa serviciilor ambalată hilar într-o declarație populistă, amuzamentul situației vine din faptul că oricum vitamina D poate fi luată gratuit de la farmacie, dar cu reţetă de la medic pentru că nu poate fi administrată în masă, ci doar celor care au nevoie de ea.

2. Tudorel Toader nu mai e un ”bun român”

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat la informația că fosta șefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost selectată pe primul loc pentru poziţia de procuror-şef al Parchetului European, instituție ce ar urma să înceapă să funcționeze din 2020, astfel: ”Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept (…) voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie.” 

Afirmația vine după ce vreme îndelungată membrii PSD au spus adesea că politicienii din opoziție care informează Bruxellesul despre realitățile din România ”nu sunt buni români”.

3. Sondaj despre inteligența politicienilor care pune sub semnul întrebării inteligența noastră

O serie de publicații și canale mass-media respectabile au preluat, fără a pune vreo secundă la îndoială metodele folosite, un sondaj despre inteligența unor posibili viitori candidați la alegerile europarlamentare. Întrebarea la care cică au răspuns vreo 1.100 de persoane din 120 de localități urbane și rurale din toate județele sună cam așa (țineți-vă bine): pe o scală de la 1 la 140, unde un scor între 1 și 19 înseamnă deficiență mintală gravă (idioțenie), iar între 120 și 140 înseamnă inteligență foarte ridicată, ce coeficient de inteligență credeți că au următorii posibili viitori europarlamentari? Iar întrebarea este urmată de o listă de zeci de politicieni.

Minunăția de studiu sociologic, dacă poate fi numit așa, aparține Biroului de Cercetări Sociale (BCS) din București.

Vă invităm să contribuiți cu sugestii și comentarii pentru topul aberațiilor pe care îl vom posta săptămâna viitoare.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Aberațiile săptămânii

 1. Dumitru

  Daca as fi de la „Servicii” cu misiunea sa devin „lider de opinie” as incerca sa scriu exact o prostie din asta… Aberatiile saptamanii ? Pai sa vedem : o plagiatoare care a incalcat constitutia pe locul 1 la un concurs european… Mai tare de-atat e greu.

  Reply
  • pOnta cu OuO

   Culmea e! ca a PLAGIAT cu acceptul Ministrului Justitiei in functie!! care i-a coordonat Plagiatul, pardon Doctoratul. Sunteti sigur ca NU a copiat la concursul euri\opean, daca a lasat-o cineva sa copieze si acolo asemeni tuturor urmasilor de subofiteri&ofiteri ai RPR&RSR (si cei din haita lor) la toate examenele pe care le-au dat vreodata? Norica e mai inteligenta decat media deoarece stie sa vorbeasca: rastit, raspicat si cu autoritate; asa cum ii sta bine unui adevarat procuror comunist al statului, unui COMANDANT ca Base!

   Reply
 2. Biciclista

  Corina Cretu poarta OCHELARI!
  Nu cred ca tinerii de pana in 50 de ani iubesc AUTORITATILE in general si le provoaca o placere masochista vorbirea autoritara a vreunui Base, ca celor crescuti si facuti in alte timpuri istorice (inclusiv interbelice!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *