Mihai Goțiu

A început campania de strângere de fonduri pentru FânFest 2014 (11-17 august, Roșia Montană)

Salvați Roșia Montană a lansat astăzi (luni, 16 iunie) campania de strângere de fonduri pentru organizarea ediției din acest an a Festivalului FânFest, care se va desfășura la Roșia Montană, între 11 și 17 august. Începând cu anul 2004, festivalul cultural FânFest a fost una dintre principalele acțiuni ale Campaniei Salvați Roșia Montană. În condițiile unui embargou mediatic aproape total, festivalul a fost (și este) principala tribună cu ajutorul căreia zeci de mii de români au aflat care sunt marile probleme și riscuri ale proiectului minier de exploatare cu cianuri a aurului din Munți Apuseni.

Din 2010, Festivalul FânFest a devenit și pricipalul motor de promovare a turismului la Roșia Montană, ca alternativă de dezvoltare sustenabilă a zonei, mii de participanți fiind cazați sau campați în casele și curțile localnicilor. De asemenea, din 2011, în cadrul FânFest se organizează și un forum social internațional, în cadrul căruia sunt prezentate și dezbătute și multe alte acțiuni și probleme ale mișcărilor civice din România și din Europa. Bazat pe forumuri, conferințe, proiecții de filme documentare, evenimente și invitați speciali, teatru civic, expoziții de fotografie și arhitectură, lansări de carte și lecturi publice, concerte, piețe țărănești și de suveniruri hand-made, tururi ghidate, povești pe lângă foc, FânFest a devenit, în acest timp, un model de rezistență prin cultură, care, la rândul lui a generat și a format o cultură a rezistenței.

Bazat în exclusivitate pe voluntariat (atât din partea organizatorilor, cât și a invitaților), FânFest are nevoie însă de fonduri pentru asigurarea infrastructurii (scene, corturi de evenimente, ecologizare, sonorizare etc.), a transportului și mesei artiștilor și voluntarilor etc. În cea mai mare parte, aceste costuri au fost acoperite, în fiecare an, cu ajutorul donațiilor venite din partea persoanelor fizice. Mai mult ca niciodată, FânFest are nevoie de susținere publică, ediția din acest an fiind cea mai ambițioasă, atât ca durată (extinderea de la o durată de 3-4 zile, la o săptămână), cât și ca număr de evenimente organizate.

Pentru a strânge fondurile necesare pentru FânFest, astăzi a fost lansată campania de crowd-funding. În funcție de suma subscrisă, donatorii vor beneficia și de cadouri simbolice: ringtone Roșia Montană, colecția ziarului ”Apusenii Liberi”, ediția limitată a vederilor cu desene dedicate Roșiei Montane realizate de Dan Perjovschi, steaguri originale folosite în timpul protestelor din toamnă, tururi ghidate speciale, cartea ”Afacerea Roșia Montană cu autograful autorului sau o vacanță specială pentru patru persoane la Roșia Montană. Detalii aici .

Filmuletul aici:

Donații se pot face și pe site-ul FânFest (aici).

Noutățile legate de Festivalul FânFest le puteți afla de pe același site.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *