Costel Oprea

14.02.2011: Baietii destepti de la Romelectro – peste 20 de milioane de euro, in doi ani din contracte cu statul

Firma SC Romelectro SA a fost unul dintre sponsorii PDL in campania electorala de la alegerile generale din 2008. „Intamplator”, in cursul anilor 2009 si 2010, societatea a castigat din contracte cu statul, 101.756.487 lei( peste 20 de milioane de euro).

Astfel, dupa ce a donat 30.000 lei campaniei PDL pentru parlamentare, Romelectro a obtinut sapte contracte din bani publici pe parcursul a doi ani . A primit lucrari de la companii de stat precum Translectrica, Electrica, Complexele energetice de la Craiova si Rovinari si de la Electrocentrale Galati. Unele prin negociere directa, altele prin licitatie publica.

Cel mai valoros contract l-a obtinut pe 30 iulie 2010, de la Transelectrica, pentru retehnologizarea unei statii electrice, in valoare de 17.888.665 milioane de euro. Romelectro a castigat o licitatie publica la care au fost prezente sase oferte.

Romelectro a semnat doua contracte cu Complexul energetic Craiova, pe 26 iunie 2010, in sume de 472.846 lei si 1.295.812 lei, reprezentand “echipamente pentru marirea stabilitatii depozitului de zgura si cenusa”.

De asemenea, aceasta societate a obtinut lucrari la complexul energetic Rovinari, pe 16 iunie 2010, care insemnau servicii suplimentare la construirea depozitului de zgura si cenusa. Valoarea contractului: 15.161.711 lei, contract obtinut prin negociere directa.

Romelectro a semnat doua contracte cu SC Electrocentrale SA Galati, in valoare de 3,2 milioane de lei si 26.200 de euro (peste 101.000 lei). Primul contract, prin licitatie cu doua oferte, iar al doilea – prin negociere directa.

Firma a obtinut lucrari si de la Electrica Muntenia, in iunie 2009, in valoare de 5.291.887 lei.

SC Romelectro este considerata o firma a „baietilor destepti“ din energie, care, potrivit presei, face parte din cercul de business din jurul lui Dan Ioan Popescu, fost ministru al Economiei in perioada guvernarii Nastase ( 2001-2004). Firma ar fi inceput sa primeasca numeroase contracte cu statul in perioada guvernarii PSD, in conditiile in care, Dan Ioan Popescu era un apropiat al directorului general al Romelectro Viorel Gafita, cei doi cunoscandu-se de pe vremea lui Nicolae Ceausescu. Potrivit unor informatii din presa, aceasta firma este anchetata de Oficiul European de Lupta Antifrauda pentru obtinerea de zeci de milioane de euro pentru un proiect de modernizare a Complexului Energetic Craiova. De asemenea, Romelectro a mai fost in atentia DNA in dosarul “Energia”, deschis in 2005, in cazul de cumparare de energie ieftina de la complexele Rovinari si Turceni.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “14.02.2011: Baietii destepti de la Romelectro – peste 20 de milioane de euro, in doi ani din contracte cu statul

  1. Cornel

    Daca mai trebuia un argument ca coruptia, are caracter transpartinic, acesta este materializat in scrierea d.-voastra. Toate cele de bine, cornel.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *